Ανάκτηση Θεμότητας απο το Μετρό του Λονδίνου (του Α.Δημητρίου)

Οι υψηλές θερμοκρασίες στη Βόρεια Γραμμή του Μετρό θα αρχίσουν σύντομα να θερμαίνουν τα σπίτια στο Islington, στο βόρειο Λονδίνο, με ένα σχέδιο που θα αξιοποιήσει τη θερμότητα από το υπόγειο Μετρό. Αυτή η πρωτοβουλία θεωρείται ότι είναι η πρώτη παγκοσμίως, η θερμότητα που πριν πήγαινε χαμένη από την Northern Line πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ώστε να διοχετεύεται σε σπίτια και επιχειρήσεις στον δήμο του Islington, στο Βόρειο Λονδίνο, μέχρι το τέλος της χρόνιας.

Μέχρι το τέλος του έτους, το έργο θα παρέχει θερμότητα από την υπόγεια γραμμή σε εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις που αποτελούν μέρος ενός συστήματος θέρμανσης στο συγκεκριμένο Δήμο. 



Το έργο είναι ένα από τα πολλά σχεδία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν σχεδιαστεί για να ζεσταίνουν τα σπίτια χρησιμοποιώντας «απορριπτόμενη θερμότητα» από εργοστάσια, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ποτάμια κ.α.

Η τάση για κατεύθυνση σε εναλλακτικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αυξήθηκε μετά την υπόσχεση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τους λέβητες που λειτουργούν με φυσικό αέριο από νεοσυσταθείσες κατοικίες από το 2025.

Το δίκτυο τηλεθέρμανσης του Islington θερμαίνει περίπου 700 κατοικίες, διανέμοντας τη θερμότητα που παράγεται στο Bunhill.

Η επόμενη φάση του έργου, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, θα επεκτείνει το δίκτυο σε άλλα 450 σπίτια.



Η συνέχεια εδώ 


Πηγή Φωτογραφίας :  https://imgc.allpostersimages.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φωτοβολταϊκά και «όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε» (του Α.Δημητρίου)

Η αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μεταλιγνιτική Περίοδο και τη Δυτική Μακεδονία

ΥΠΕΝ : Συμφωνία για βιώσιμη λύση στα ζητήματα των τηλεθερμάνσεων στη Δυτική Μακεδονία