Δέσμευση CO2 και μετατροπή του σε υγρά καύσιμα (του Α.Δημητρίου)

Η δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιστραφεί η αλλαγή του κλίματος, χωρίς να καταφύγουμε σε δαπανηρές τεχνολογίες, σε περίπλοκα φορολογικά συστήματα ή να εμποδίσουμε δισεκατομμύρια ανθρώπων να αποκτήσουν την ενέργεια που χρειάζονται για να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής.

Ήδη μία εταιρεία δραστηριοποιείται στη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα και στην παραγωγή βενζίνης, ντίζελ και καυσίμου αεριωθουμένων. H συγκεκριμένη εταιρεία είναι η Carbon Engineering. 

Η καλύτερη άμεση στρατηγική, η οποία έχει τις λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες, είναι να αφαιρέσει τον άνθρακα απευθείας από την ατμόσφαιρα και να τον μετατρέψει σε κάτι χρήσιμο - όπως ένα νέο καύσιμο - που θα μείωνε περαιτέρω την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Στον Καναδά, το σύστημα Direct Air Capture της Carbon Engineering απομακρύνει απευθείας το CO2 από την ατμόσφαιρα, το «καθαρίζει» και παράγει συμπιεσμένο υγρό CO2 χρησιμοποιώντας μόνο ενέργεια και νερό. Αυτό το CO2 μπορεί να συνδυαστεί με υδρογόνο που δεν παράγεται από ορυκτά καύσιμα, για την παραγωγή καυσίμων υδρογονανθράκων εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα όπως η βενζίνη, το πετρέλαιο και  Jet Fuel-A.


Το παραγόμενο συμπιεσμένο υγροποιημένο  CO2 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για βιομηχανικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής χάλυβα και σκυροδέματος, επιστρώσεων και ινών άνθρακα, ή βελτίωσης της ανάκτησης πετρελαίου.

Περισσότερα στη σελίδα της εταιρείας ΕΔΩ

A.Δ

Πηγή Φωτογραφιών : Carbon Engineering 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φωτοβολταϊκά και «όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε» (του Α.Δημητρίου)

Η αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μεταλιγνιτική Περίοδο και τη Δυτική Μακεδονία

ΥΠΕΝ : Συμφωνία για βιώσιμη λύση στα ζητήματα των τηλεθερμάνσεων στη Δυτική Μακεδονία