Το Μέλλον των Πόλεων - Joint Research Centre (JRC)

Πρόσφατα το Ερευνητικό Κέντρο (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξέδωσε μία έκθεση σχετική με το μέλλον των Πόλεων. Η έκθεση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία του Joint Research Centre (JRC), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υποστηρίζεται από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Επιτροπής (DG REGIO). Αναδεικνύει τους οδηγούς που διαμορφώνουν το αστικό μέλλον, προσδιορίζοντας τόσο τις βασικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι πόλεις όσο και τα πλεονεκτήματα που μπορούν να αξιοποιήσουν για την προοπτική του μέλλοντος που επιθυμούν. 

Ο κύριος στόχος αυτής της έκθεσης είναι να θέσει ερωτήματα και να καθοδηγήσει τις συζητήσεις σχετικά με το τι μπορεί και τι πρέπει να είναι το μέλλον των πόλεων, τόσο εντός των επιστημονικών κοινοτήτων όσο και των πολιτικών. 

Ενώ απευθύνονται κυρίως σε ευρωπαϊκές πόλεις, δίδονται παραδείγματα από άλλες περιοχές του κόσμου, καθώς πολλές προκλήσεις και λύσεις έχουν παγκόσμια σημασία.

Αναπτύχθηκε η στενή συνεργασία με την Κοινοτική Πρακτική για τις Πόλεις της Κοινότητας (CoP-CITIES), παρέχοντας πληροφορίες από την ευρύτερη ερευνητική κοινότητα και τα δίκτυα πόλεων, συμπεριλαμβανομένων μεμονωμένων δήμων, καθώς και από υπηρεσίες της Επιτροπής και διεθνείς οργανισμούς. Η έκθεση υποστηρίζεται από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα περιλαμβάνει μελλοντικές ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων αναλύσεων, συζητήσεων, μελετών, σχολίων και διαδραστικών χαρτών που υπερβαίνουν το πεδίο εφαρμογής της τρέχουσας έκδοσης της έκθεσης. 

Καθιερωμένη από το JRC, η πλατφόρμα θα προσφέρει έναν μόνιμο εικονικό χώρο στην κοινότητα έρευνας, πρακτικής και χάραξης πολιτικής για την ανταλλαγή και τη συγκέντρωση γνώσεων σχετικά με το μέλλον των πόλεων. 

Η έκθεση αυτή συντάσσεται στο πλαίσιο του Κέντρου Γνώσης της ΕΕ για τις περιφερειακές πολιτικές και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης σειράς εμβληματικών επιστημονικών ερευνών για τις πολιτικές εκθέσεις του JRC, που διερευνά τις μελλοντικές προοπτικές όσον αφορά την Τεχνητή Νοημοσύνη, το μέλλον των οδικών μεταφορών, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τη δικαιοσύνη.

Για να εισέλθετε στην Διαδραστική Online πλατφόρμα πατήστε εδώ 

Για να δείτε την έκθεση πατήστε εδώ 

Πηγή Φωτογραφίας : Joint Research Centre (JRC)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φωτοβολταϊκά και «όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε» (του Α.Δημητρίου)

Η αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μεταλιγνιτική Περίοδο και τη Δυτική Μακεδονία

ΥΠΕΝ : Συμφωνία για βιώσιμη λύση στα ζητήματα των τηλεθερμάνσεων στη Δυτική Μακεδονία