Ενεργειακή Απόδοση 2019 - Ιnternational Energy Agency (IEA)

Σήμερα (4/11/2019) το Διεθνές Πρακτορείο Ενέργειας (ΙΕΑ) εξέδωσε μελέτη με θέμα την Ενεργειακή Απόδοση 2019.

Από το 2015, οι βελτιώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής έντασης αποδυναμώνονται κάθε χρόνο. Η έκδοση Ενεργειακή Απόδοση 2019 εξετάζει τους λόγους αυτής της επιβράδυνσης, που έχει σημαντικές επιπτώσεις για τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και το περιβάλλον.

Ο ρυθμός με τον οποίο οι τεχνολογίες που καταναλώνουν ενέργεια γίνεται όλο και πιο αποτελεσματικός  και συγχρόνως οι κοινωνικές αλλαγές αυξάνουν τη ζήτηση ενέργειας ταχύτερα από ό, τι οι τεχνολογικές αλλαγές μπορούν να καλύψουν. Επιπλέον, η πρόοδος όσον αφορά την πολιτική και τις επενδύσεις παραμένει σταθερή.

Εκτός από την παρακολούθηση των τάσεων στην πολιτική ενεργειακής απόδοσης, τις επενδύσεις και την τεχνολογία, η συγκεκριμένη έκθεση υπογραμμίζει πως η ψηφιοποίηση των κατοικιών, των επιχειρήσεων και των συστημάτων μεταφορών προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στα συστήματα και τις τελικές χρήσεις. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής πρέπει να ασχοληθούν με μια σειρά από προκλητικά ζητήματα, εάν ο κόσμος πρόκειται να αξιοποιήσει την ψηφιοποίηση για μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση. Το Διεθνές Πρακτορείο Ενέργειας διερευνά αυτά με το νέο πλαίσιο ετοιμότητας του για ψηφιακή ενεργειακή απόδοση, που παρουσιάζεται στην παρούσα έκθεση για πρώτη φορά.

Η έκδοση της «Ενεργειακής Απόδοσης 2019»  είναι ο έγκυρος ιχνηλάτης των παγκοσμίων τάσεων ενεργειακής απόδοσης, παρέχοντας στους φορείς χάραξης πολιτικής και σε άλλους στον ενεργειακό τομέα βασικές γνώσεις για την κατάσταση της παγκόσμιας ενεργειακής απόδοσης.

Για την έκθεση πατήστε εδώ 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φωτοβολταϊκά και «όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε» (του Α.Δημητρίου)

Η αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μεταλιγνιτική Περίοδο και τη Δυτική Μακεδονία

ΥΠΕΝ : Συμφωνία για βιώσιμη λύση στα ζητήματα των τηλεθερμάνσεων στη Δυτική Μακεδονία