Διαδικτυακά Σεμινάρια στο πλαίσιο του έργου ENSMOV


Το ευρωπαϊκό έργο ENSMOV, στο οποιο συμμετέχει σαν εταίρος το ΚΑΠΕ, χρηματοδοτείται  από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της ΕΕ. Κύριος στόχος του έργου είναι η τεχνική υποστήριξη των αρμόδιων φορέων σε θέματα σχετικά με την καταμέτρηση, παρακολούθηση και επαλήθευση των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο των καθεστώτων επιβολής υποχρέωσης ενεργειακής απόδοσης, όσο και στα εναλλακτικά μέτρα πολιτικής σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Άρθρου 7 της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση.

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 διοργανώνεται από το έργο ENSMOV διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο "How to get support on energy efficiency policies (EED art. 7)?" όπου μπορείτε να ενημερωθείτε μεταξύ άλλων για τα διαθέσιμα εργαλεία και μεθόδους με σκοπό την αποτελεσματική καταμέτρηση, παρακολούθηση και επαλήθευση των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, το πρόγραμμα εκμάθησης το οποίο σχεδιάζεται το προσεχές διάστημα σε ευρωπαϊκό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, καθώς και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του έργου.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πρόγραμμα του σεμιναρίου, όπως επίσης και να δηλώσετε συμμετοχή. Πατήστε ΕΔΩ

Επιπρόσθετα, την Πέμπτη 28 Μάιου 2020 διοργανώνεται από το έργο ENSMOV το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο σε περιφερειακό επίπεδο στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές και προτάσεις αναφορικά με το σχεδιασμό μέτρων πολιτικής εξοικονόμησης ενέργειας και την αξιοποίηση  εργαλείων πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων των βασικών απαιτήσεων σχεδιασμού τους, με σκοπό την ελαχιστοποίηση του κόστους υλοποίησης και της διοικητικής επιβάρυνσης από την εκπόνηση των απαιτούμενων διαδικασιών καταμέτρησης, παρακολούθησης και επαλήθευσης της εξοικονομηθείσας ενέργειας.

Γενικότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο ENSMOV είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φωτοβολταϊκά και «όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε» (του Α.Δημητρίου)

Η αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μεταλιγνιτική Περίοδο και τη Δυτική Μακεδονία

ΥΠΕΝ : Συμφωνία για βιώσιμη λύση στα ζητήματα των τηλεθερμάνσεων στη Δυτική Μακεδονία