Φωτοβολταϊκά: Ευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας τον Ιούλιο με 23 νέα έργα και 142,8 MW

Σύμφωνα με δεδομένα της GlobalData, τις επιδόσεις της Ελλάδας ακολούθησε Ισπανία και η Πορτογαλία, με 4 και 2 έργα, αντίστοιχα. Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν άλλωστε τα στοιχεία που εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας το προηγούμενο διάστημα, τα οποία συνθέτουν μία εικόνα σημαντικής ανόδου της αγοράς ηλιακής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σύμφωνα με τη ΡΑΕ, άνω των 6 GW νέας φ/β ισχύος, που μεταφράζεται  σε περισσότερα από 500 νέα έργα, βρίσκονται στην ουρά για την χορήγηση αδειών παραγωγής, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επερχόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες.


Επισημαίνεται δε, ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, το μέσο κόστος εγκατάστασης μιας μονάδας φωτοβολταϊκών ανά MW κυμαίνεται μεταξύ 700 και 800 χιλ. ευρώ.

Σε επίπεδο κατακυρωμένης ισχύος, οι 3 κορυφαίες εταιρείες για τον Ιούλιο αναδείχθηκαν η Luxcara GmbH (Γερμανία) με 121 MW και μία σύμβαση, η Spes Solaris (Ελλάδα) με 75,58 MW και επτά συμβάσεις και οι BlackRock, Efacec Power Solutions (Πορτογαλία) και Exus Management Partners (Ισπανία) με 24 MW και μία σύμβαση.
H συνέχεια εδώ... 

Πηγή Φωτογραφίας : https://energypress.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φωτοβολταϊκά και «όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε» (του Α.Δημητρίου)

Η αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μεταλιγνιτική Περίοδο και τη Δυτική Μακεδονία

ΥΠΕΝ : Συμφωνία για βιώσιμη λύση στα ζητήματα των τηλεθερμάνσεων στη Δυτική Μακεδονία